Succesverhalen | Webshop binnen 24 uur? Eitje ūü•ö

Succesverhalen | Webshop binnen 24 uur? Eitje ūü•ö

Inspirerende e-commerce initiatieven tijdens Corona

Omschakelen, omdenken, agile zijn, aanpassen...in tijden van corona en 1,5 meter afstand houden, kan voor het ondernemerschap een ware uitdaging zijn. Vooral voor de horeca. Zo moest Restaurant Oeuf vanwege het coronavirus haar deuren tijdelijk sluiten.

Oeuf, het ei van Columbus

Gelukkig kwamen de creatieve heren met een ei-zersterk idee om een Oeuf fashion lijn te lanceren! Natuurlijk was hierbij tijd, design en functionaliteit van de webshop belangrijk. Iedere dag dat een restaurant zijn deuren sluit, mist het inkomsten. Binnen 24 uur bouwden we Oeuf’s online shop op het Shopify platform. Zie hieronder het resultaat:

 

Het resultaat?

Met deze splinternieuwe webshop kan Oeuf zijn merchandise verkopen (wie wil nou niet die grijze hoodie?). Ook ontving Oeuf een overweldigende steun en toewijding van de lokale community. In het kort, een geniale manier om je favoriete restaurant te ondersteunen in deze moeilijke tijden. 

Never waste a crisis

Wat wij vooral zien is dat er in een korte tijd webshops uit de grond worden gestampt (iets wat normaal weken of maanden duurt). Natuurlijk zal er hier en daar nog wat aan de webshop gesleuteld moeten worden, maar dit is wel de perfecte tijd om een minimum viable product (MVP) te lanceren. Een idee dat je al een tijdje op de plank ligt, kan nu het juiste moment zijn om dit te realiseren. Veel nieuwe en lokale initiatieven worden namelijk met open armen en met een flinke dosis positiviteit ontvangen. 

Waar liggen jouw kansen?

In Amsterdam kunnen bewoners via Local Heroes (een app) veilig vanaf de bank hun boodschappen bestellen bij lokale ondernemers. In Groningen hebben ze een digitale warenhuis met 60 lokale ondernemers. Gezamenlijk bieden ze producten op de site aan. Ook zijn er support your locals maaltijdboxen in diverse steden en nog veel meer nieuwe initiatieven waar lokale ondernemers de handen in één slaan.  

Ook kunnen fysieke winkels zoals spelletjeswinkels, boekenzaken nu echt een impact maken door een e-commerce webshop te beginnen. Het is een kwestie van lef, creativiteit en je inzetten voor de medemens. 
Samen zullen we hier sterker uitkomen.

 

Ben jij ook ondernemer en wil jij kijken waar jouw kansen liggen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 
 
Neem contact op