Woolman

Shopify Store development

Wil jij je Shopify store naar een hoger niveau tillen? Of nieuwe functionaliteiten laten ontwikkelen? Wij optimaliseren je Shopify store en verbeteren je klantervaring naar je zakelijke behoeften.

Ons team heeft ervaren ontwikkelaars en gedreven online merchants. Door onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen van meer dan honderd Shopify en Shopify Plus stores, kunnen we de juiste aanvullende features voor jouw bedrijf aanbevelen. Ook waarderen we je tijd. We zullen daarom snel kijken welke features ontwikkeld moeten worden en leveren het project op een agile manier op.

Wanneer is het de moeite waard om een Shopify store uit te breiden?

Thema aanpassingsmogelijkheden

Voor online retailers die de functies van hun Shopify thema willen aanpassen, de klantervaring willen verbeteren of juist de uitstraling van hun webshop willen updaten. Denk hierbij aan een gepersonaliseerd navigatiesysteem, een wijziging in de productpagina of categoriepagina.

Aanpassingsmogelijkheden voor het checkout proces

Voor Shopify Plus merchants die specifieke eisen hebben voor hun webshop. Of het nou juridisch, technisch of logistiek is, de mogelijkheden zijn eindeloos voor Shopify Plus merchants tijdens het afrekenproces. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de input voor een telefoonnummerveld op een bepaalde manier moet worden ingevuld.

Nieuwe functies toevoegen

Voor merchants die de basisfuncties van hun Shopify store willen uitbreiden of de klantervaring van hun winkels willen optimaliseren. Zoals het toevoegen van loyaliteitsprogramma's, reviews en het automatiseren van factuurverwerking.

Uitbreiden naar het buitenland of naar B2B-verkoop

Voor Shopify of Shopify Plus-merchants die met hun webwinkel nieuwe doelgroepen willen bereiken. Dit kan betekenen het handelen met Internationale markten of het beginnen van B2B-verkoop.

Hoe we Shopify- en Shopify Plus stores ontwikkelen:

ONTDEKKEN

Eerst kijken we naar je webshop’s groeidoelstellingen en welke tools daarvoor nodig zijn. Onze ervaren experts hebben meer dan honderd Shopify- en Shopify Plus webshops ontwikkeld en kunnen de meest geschikte oplossingen aanbevelen. Vervolgens zullen we een voorstel maken en een concrete tijdsplanning. Deze nemen vervolgens met je door.

ONTWIKKELEN

Na goedkeuring, beginnen we met de ontwikkelingsfase. Ons team bestaat uit deskundige ontwikkelaars en ervaren online merchants die je winkel als een holistische entiteit beschouwen. We brengen geen wijzigingen aan die de andere functies in je webwinkel kunnen beschadigen.

LANCERING

Vóór de lancering zullen we het uiteindelijke resultaat van de ontwikkelingsfase met je doornemen. We laten je zien hoe je kunt profiteren van de nieuwe functies in je webshop. Ten slotte zetten we de nieuwe functionaliteiten van in je webshop online.

Contact us

Woolman-klanten met op maat gemaakte ontwikkelingsoplossingen

Fitfarm online store

Fitfarm verkoopt fysieke producten en digitale trainingsservicepakketten. Dit stelt bepaalde eisen aan de productpagina's en het aankoopproces van de online winkel. Woolman heeft de Fitfarm-productpagina's aangepast tot visueel aantrekkelijke bestemmingspagina's met video's. De productpagina-eigenschappen zijn uitgebreid zodat bezoekers zelf de cursusduur en beschikbare startdatum kunnen kiezen. Wanneer een klant een keuze heeft gemaakt, wordt het juiste cursuspakket in de winkelwagen geplaatst.

 

Reima online storeReima Play was een volledig nieuw concept in de Reima: het verkopen van kinderkleding als een abonnementsservice. Woolman heeft hiervoor een op maat gemaakt aankoopproces gebouwd voor Reima Play. Het aankoopproces leidt de klant op natuurlijke wijze door de keuze van Reima’s servicepakket. Van de diverse groottes en kleuren tot uiteindelijke aankoop proces.

 

 Lunette online store

Lunette verkoopt zijn producten wereldwijd met behulp van acht Shopify Plus webwinkels. Sommige klanten bezoeken uiteindelijk de verkeerde winkel, ondanks dat de winkels op verschillende markten zijn gericht. Woolman bouwde een functie op Lunette’s webshops die de locatie van bezoekers identificeert en de bezoeker automatisch naar de juiste Lunette webshop stuurt. Lees het Lunette’s verhaal.

 

Grimfrost online store 

Het Zweedse bedrijf, Grimfrost, wilde zijn klantervaring optimaliseren door Nosto te installeren, een app die gepersonaliseerde productaanbevelingen doet. Woolman heeft geholpen de app te installeren en heeft de app-instellingen aangepast. Hierdoor kon Grimfrost een consistente merkidentiteit behouden binnen de webshops die gegenereerd zijn door de app. Lees hier het klantverhaal van Grimfrost.

 

Woolman’s diensten voor online merchants:

Omzetgroei in e-commerce

App ontwikkeling

 

Heeft jouw Shopify store wat aandacht nodig van ons team van specialisten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

 Contact us

Als je al klant bent van Woolman, kunt je rechtstreeks contact op te nemen met het Woolman’s support team via support@woolman.io