Woolman, het grootste Shopify Plus-bureau in Europa, betreedt de Britse eCommerce-markt

Woolman, het grootste Shopify Plus-bureau in Europa, betreedt de Britse eCommerce-markt

Woolman opent een vestiging in Londen, een van de belangrijkste eCommerce-steden ter wereld. 

”Woolman is in hetzelfde tempo gegroeid als Shopify in Europa. We willen marktleiders zijn in het veranderende commerciële landschap en Londen hoort bij ’s werelds toonaangevende eCommerce-steden. We denken dat wij wat kunnen leren van de ambitieuze Britse merken, en op onze beurt kunnen bijdragen aan hun groei met onze complete eCommerce-diensten”, zegt Juha Harju, CEO en oprichter van Woolman

Voordelen voor D2C-merken in het Verenigd Koninkrijk

De missie van Woolman’s oprichters is om eCommerce ongecompliceerd en aantrekkelijk te maken voor ondernemers. Onze passie is het commerciële succes van onze klanten, en in plaats van technische projecten leveren we wereldwijd schaalbare eCommerce-oplossingen. Voor hoogwaardige integraties met ERP’s, WMS, CRM’s of POS zijn wij de beste partner die je kunt kiezen, en ook als het gaat om apps voor merchants. Tot de klanten van Woolman behoren Europese topmerken als Bakker, Bosch, Singular Society by H&M, Aim’n en Fazer, die hun Direct-to-Consumer-business samen met Woolman hebben opgebouwd. 

Samenwerking met lokale bureaus en technologiebedrijven

Shopify heeft een sterke positie om een aanzienlijk deel van de Britse markt te claimen dat nu nog niet benut wordt, en het versterken van het ecosysteem biedt voordelen voor iedereen. Woolman wil sterke samenwerkingen aangaan met lokale bureaus en technologiepartners. Wij nemen onze expertise in complexe integraties, Shopify app-ontwikkeling en apps voor ondernemers mee naar deze partners. Als partners kunnen we gezamenlijk unieke eCommerce-oplossingen leveren aan D2C-merken. Woolman is bezig met de ontwikkeling van een data-app ”Insights with Ellis” om ondernemers inzicht in data te geven en bruikbare suggesties voor een betere omzet in een Shopify-omgeving met meerdere shops. Dit biedt veel mogelijkheden voor bureaus.

Hain Joubert

Hain Joubert gaat Woolman Comp UK Ltd in Londen op de kaart zetten en samenwerkingen opbouwen

Woolman heeft Hain Joubert aangesteld om de Britse vestiging te leiden en om nauwe samenwerkingen aan te gaan met lokale bureaus en tech-bedrijven. Joubert was een van Shopify’s eerste medewerkers in Europa bijna 5 jaar geleden, waar hij als Senior Partnerships Manager hun EMEA-activiteiten uitbreidde. Daarvoor werkte Joubert bij PayPal, een dochteronderneming van eBay Inc., waar hij een uitgebreid netwerk en langdurige zakelijke relaties heeft opgebouwd. Joubert denkt met plezier terug aan een van zijn eerste vergaderingen bij Shopify met de oprichters van Woolman in 2017, waar hij hoorde van hun ambitieuze groeidoelstellingen. Woolman werd kort daarna een officiële Shopify Plus-partner en overtrof alle verwachtingen met verbazingwekkende resultaten in de afgelopen jaren. 

”De snelheid waarmee Woolman zich wereldwijd heeft onderscheiden van andere Shopify Plus-partners door te laten zien dat zij de beste zijn in het versnellen van grote, complexe eCommerce-implementaties voor retailers in Europa, is inspirerend. De resultaten van Woolman sinds ze in 2017 een Shopify Plus-partner werden, zijn in meerdere opzichten verbazingwekkend, maar het is de hand-in-hand-benadering waarmee het team deze resultaten neerzette die ik vanaf het begin interessant vond”, aldus de nieuwe Managing Director Hain Joubert. ”Ik verheug me erop deel uit te maken van het Woolman-team als onderdeel van hun nieuwe uitbreiding, en ik denk dat dit een geweldige kans is voor merchants en partners in het Verenigd Koninkrijk en Europa om te profiteren van Woolman’s nieuwste services”.

 

Meer over Woolman

 • Woolman werd in 2017 opgericht in Finland, met als passie van de oprichters om internationale eCommerce gemakkelijk en ongecompliceerd te maken met het Shopify-systeem.
 • Woolman’s visie is ’Superpowered Commerce Everywhere’.
 • Wat ons onderscheidt is onze sterke toewijding voor commercie. Wij bouwen winstgevende webshops.
 • We hebben Shopify in Finland op de kaart gezet, waarmee we zelfs Shopify Inc. verrasten. Zij hadden plannen om dit veel later te doen, en dachten dat onze oprichters overenthousiast waren met zulke grote ambities voor groei. 
 • In 2018 lanceerden we de Nordic Shipping-app voor Shopify, voor lokale verzending in Finland en in 2019 ook in Zweden. In 2021 werden er in totaal 857.000 leveringen gedaan door meer dan 250 ondernemers.
 • We hebben bijna 300 bedrijven geholpen bij het ontwikkelen van hun eCommerce-mogelijkheden met Shopify.
 • In slechts vier jaar tijd zijn we uitgegroeid tot de grootste Shopify Plus-partner in Europa, met een focus op D2C-activiteiten voor merken. 
 • We zijn vastbesloten om te groeien en in 2020 hebben drie investeerders - Midinvest Management Ltd, Gorilla Capital en Reaktor Innovations Ltd -, 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in onze groei.
 • In 2021 was onze omzet € 6,1 miljoen, met een stijging van 75% vergeleken met het jaar ervoor. 
 • In het Verenigd Koninkrijk opereren we onder de naam Woolman Comp UK Ltd.
 • We zijn trots op onze app-ontwikkeling. In 2020 hebben we app-ontwikkelingsbedrijf Nativesoft overgenomen. Sindsdien hebben we 15 apps ontwikkeld voor merchants en technologiebedrijven als Bambuser, Froomle, Paytrail en CM Payments.
 • We werken samen met Yotpo, Klaviyo en Nosto, met gezamenlijke klanten.
 • Woolman is ook leverancier van Oracle NetSuite, en heeft een Woolman Banking-oplossing ontwikkeld die geïntegreerd kan worden met Nordic Banks voor een naadloze facturering. 
 • Woolman heeft teams in Finland, Zweden, Nederland en de UK. Met een remote en hybride bedrijfscultuur bestaat het getalenteerde team van 100 medewerkers uit mensen met paspoorten uit 10 verschillende landen, van Londen tot Nepal en van Finland tot Zuid-Afrika.
 • De zachte bedrijfscultuur van Woolman draait om mensen. Ons merk staat voor hand-in-hand samenwerken, zowel met onze klanten als intern.
Talk to a expert 

   

 

We vertellen je graag meer en bespreken graag een brede samenwerking. Neem contact met ons op:

Hain Joubert, Managing Director, Woolman, Woolman Comp UK Ltd, hain.joubert@woolman.io tel. +44 (0)77 92787202

Juha Harju, CEO & oprichter, Woolman Oy, juha@woolman.io, tel.+358 504408008