Shopify vs Magento: welk platform past het best bij jouw e-commerce bedrijf?

Shopify vs Magento: welk platform past het best bij jouw e-commerce bedrijf?

Eén van de belangrijkste zakelijke beslissingen die je als ondernemer zult nemen is: welk platform past het beste bij jouw e-commerce bedrijf? 

Het juiste platform kiezen betekent dat je moet anticiperen op je toekomst en je doelen. Er is slechts een beperkt aantal platforms dat je groeiende bedrijf echt kan ondersteunen.

In deze blog geven we antwoord op onderstaande vragen. 

  • Is Magento beter dan Shopify?
  • Wat zijn de zes belangrijkste verschillen tussen Magento en Shopify?
  • Welk e-commerceplatform past beter bij je bedrijf?

Is Magento beter dan Shopify? 

Voordat we ingaan op de specifieke details van elk platform, is het belangrijk om de hamvraag te stellen: is Magento beter dan Shopify? Het antwoord is simpel: nee.

Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, sterke en zwakke punten. Hoewel sommige bedrijven beter af zijn met Magento (bijv. B2B), is Shopify een geweldige optie voor veel ondernemers. Het hangt af van je zakelijke doelstellingen en wensen. Hieronder bespreken we de zes belangrijkste verschillen tussen Magento en Shopify, zodat je het beste platform voor je bedrijf kunt kiezen.

De zes belangrijkste verschillen tussen Magento en Shopify

1. Gebruiksgemak

Als je een gebruiksvriendelijk e-commerceplatform hebt, kun je gemakkelijker experimenteren en je webshop aanpassen wanneer je maar wil.

Waar Shopify een eenvoudig systeem is om op te zetten, heb je voor Magento een meer ervaren developer nodig.

Wanneer je Shopify vergelijkt met Magento, komt Shopify als beste uit de bus. Shopify is voor bedrijfseigenaren veel gemakkelijker in gebruik dan Magento. Omdat Magento vaak verwarrende taal gebruikt en met code gebouwd wordt, heb je technische kennis nodig om je droomwebshop te bouwen en te onderhouden.

Je eigen webshop bouwen en onderhouden met Shopify is een stuk eenvoudiger. Waar je uitgebreide kennis van code nodig hebt (of een webdeveloper in moet huren) om een ​​Magento-webshop te bouwen, werkt Shopify met een eenvoudige webshopbouwer met drag-and-drop-systeem.

Omdat de meeste Shopify-thema's zijn geoptimaliseerd voor mobiele sites, hoef je je daar niet eens zorgen over te maken. Aangezien het aantal mobiele gebruikers toeneemt, is dit handig bij het ontwikkelen van een geheel nieuwe webshop.

Shopify

Magento

Met behulp van een drag-and-drop-systeem kun je eenvoudig je webshop bouwen en wijzigen.

Steile leercurve voor het bouwen van je webshop. Je moet waarschijnlijk een webdeveloper inhuren.

De interface is makkelijk in gebruik.

De interface is prima maar maakt gebruik van technische taal.

Shopify vs Magento security
2. Betrouwbaarheid, veiligheid en hosting 

Maakt je je zorgen over beveiliging, hosting en laadtijd? Shopify regelt de hosting en beveiliging voor je, het is bij hun prijs inbegrepen. In tegenstelling tot Magento onderhoudt Shopify de server, dus je kunt een zeer hoge beschikbaarheid en weinig downtime verwachten.

“Bij een Magento-systeem was het vrij gebruikelijk dat er bij het installeren van een nieuwe functionaliteit in je webshop een andere functie verdween. Als verkoper heb ik veel moeten investeren in testen. In Shopify is de kans dat de webshops stuk gaat klein, omdat je deze pas aanpast als je de interfaces aanraakt. Dat betekent dat niemand buiten Shopify de kern van de webshop kapot kan maken."
- Miika Malinen 

In feite loopt 75% van de Magento-webshops een hoog risico voor cybercriminelen. Aangezien 43% van de kleine bedrijven het doelwit is van cyberaanvallen (en een gemiddelde malwareaanval ongeveer twee miljoen euro kost), is cyberbeveiliging buitengewoon belangrijk. In tegenstelling tot Magento is Shopify closed-source. Dit betekent dat niet iedereen toegang heeft tot het framework, waardoor het veel minder kwetsbaar is voor hackers.

Shopify

Magento

Snellere laadtijden op zowel mobiel als desktop.

Langzamere laadtijden (dit kan gefixt worden maar je hebt hier hoogstwaarschijnlijk de hulp van een developer voor nodig).

Shopify onderhoudt de server en hosting, dus zeer hoge beschikbaarheid en weinig downtime. Het is een gehost platform.

Magento is een door jezelf gehost platform. Je kiest je hosting en hebt mogelijk een CDN nodig.

Je hoeft je geen zorgen te maken over hacking of de beveiliging van je webshop. Shopify heeft een eigen beveiligingsteam en voldoet aan PCI DDS.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen beveiliging (inclusief de creditcardgegevens van je klant).

Closed-source. Shopify wordt beheerd door Shopify.

Open-source. 

De prijs voor hosting, beveiliging, domeinregistratie is inbegrepen.

De prijs van hosting, beveiliging en domeinregistratie is niet inbegrepen.


Conclusie: als je je niet met beveiligingsproblemen en hosting wilt bezighouden, kun je beter voor Shopify kiezen.

 

Shopify vs Magento support

3. Ondersteuning

We begrijpen het. Ondersteuning is misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar wanneer je problemen hebt is het zó belangrijk. Hoe eerder je een probleem kunt oplossen, hoe sneller je je weer met je klanten kunt bezighouden.

Je bezighouden met lastige details, nieuwe updates en wijzigingen in je webshop kan vervelend zijn. Een goede webshop is een echte aanwinst voor je bedrijf. Voortdurend groeien en verbeteren is slechts een onderdeel van het runnen van een succesvol bedrijf. En als je extra ondersteuning nodig hebt, is het belangrijk om het juiste platform voor je bedrijf te kiezen. 

Waar Shopify een toegewijd support-team heeft dat 24/7 beschikbaar is, heeft Magento dat niet. Magento biedt geen ondersteuning in de Open Source-editie, op een website met een hulpcentrum na. Ondersteuning voor leveranciers is alleen beschikbaar in hun Magento Commerce. Hieronder hebben we de ondersteuning van beide e-commerceplatforms op een rijtje gezet.

Shopify

Magento

Helpcentrum

Helpcentrum 

24/7 live-ondersteuning via de chat

x

Social media-ondersteuning

x

E-mailondersteuning

x

Video tutorials

x

Geavanceerde specialistische ondersteuning 

Vendor-ondersteuning alleen beschikbaar in de Magento Commerce-editie

Communityforums

Communityforums

Oordeel: als je waarde hecht aan een goed ondersteuningssysteem, kies dan voor Shopify.

Shopify vs Magento sale tools and features

 4. Verkooptools en andere e-commerce functies

Je kunt geen e-commercewebshop runnen zonder verkooptools. Van integratie met verschillende kanalen tot het herstellen van afgebroken checkouts, deze tools helpen je je klant te bereiken. Laten we eens bekijken wat Shopify en Magento bieden: 

Shopify

Magento

Afgebroken checkouts herstellen.

Afgebroken checkouts herstellen.

Verkoop via meerdere kanalen (ingebouwde functie, zodat je kunt verkopen op Amazon, Facebook, Pinterest en Instagram).

Verkoop via meerdere kanalen (alleen beschikbaar via een dure extensie).

Verkoop immateriële en fysieke producten.

Goed inventarissysteem met ingebouwde functies zoals de import van bulkproducten, productvarianten, totale omzetrapporten.

Samenwerkingen met derde partijen (UPS, DHL Express en lokale extensies).

Verzendextensies voor carrier-integraties.

Apps worden gereguleerd door Shopify, dus je krijgt een sterker ecosysteem. Dit betekent wel dat Shopify minder apps heeft (ongeveer 1200 apps) dan Magento.

In tegenstelling tot Shopify heeft Magento Marketplace meer extensies (5000). Deze worden echter niet gereguleerd door Magento. Iedereen mag ze ontwikkelen. Het vinden van een app die continu wordt bijgewerkt kan een uitdaging zijn.

Verschillende kortingscodes van % tot twee halen, één betalen. Digitale cadeaubonnen werken ook met Shopify POS.

Kortingen op basis van vaste percentages en prijzen.

Het afrekenen kan aangepast worden (tot op zekere hoogte. Met Shopify Plus kunnen scripts ook aangepaste functies bij het afrekenen bieden).

Het afrekenen kan aangepast worden.

Koopknop (hiermee kunt je een e-commerce-koopknop toevoegen aan je blogs, lookbook, gesponsorde content en advertenties). Inbegrepen in de maandelijkse Shopify-vergoeding.

Koopknop (kost ongeveer $169 inclusief installatiekosten voor een periode van 12 maanden).

Ingebouwde blog.

Je hebt een extensie nodig voor een blog als Aheadworks of je moet een WordPress-module installeren.

Samenvattend: beide platforms bieden tal van functies en verkooptools om je bedrijf te runnen. Waar Shopify partnerschappen heeft met derde partijen, heeft Magento dat niet. Dat is iets dat je zelf moet toevoegen. Magento heeft echter meer extensies en meer aanpassingsmogelijkheden bij het afrekenen. 

Shopify vs Magento scalability

5. Schaalbaarheid

Natuurlijk moet het uitbreiden van je bedrijf altijd op je agenda staan. Geen rekening houden met groei is een van de grootste fouten die verkopers kunnen maken. Het laatste dat een bedrijfseigenaar wil, is omzetverlies door downtime, wachtrijen of trage laadtijden. Niet focussen op schaalbaarheid betekent niet focussen op een toekomstbestendig bedrijf dat kan groeien. Je zult dan tijd en geld moeten besteden aan schaalbaarheid en net als bij alles wat met groei te maken heeft geldt: tijd = geld. Als je de concurrentie voor wil blijven, heb je een flexibel platform nodig dat met je mee kan groeien.

Zowel Shopify als Magento bieden tal van apps en extensies om extra functionaliteit aan je webshop toe te voegen, maar waarmee kun je sneller opschalen? 

Shopify

Magento

Opschalen is simpel. Selecteer het grotere plan. Je hoeft niets te bouwen, alleen een groter plan te kopen. 

Opschalen is afhankelijk van je host. Mogelijk moet je van server veranderen of van host wisselen (meestal moet je iemand inhuren om je te helpen met schaalbaarheid).

Multicurrency is in de meeste landen beschikbaar via Shopify Payments. Flexibele belastinginstellingen. Voor wereldwijde uitbreiding kun je aparte webshops bouwen met elk een andere taal.

Aan elke webshop kunnen meerdere talen en valuta worden toegevoegd. Je kunt zelfs verschillende valuta's en belastingtarieven aanbieden in dezelfde webshop.

Shopify is gemaakt voor B2C-bedrijven, hun templates zijn afgestemd op B2C-bedrijven. Bij het toevoegen van B2B-transacties kan Shopify Plus voldoen aan de groeiende behoefte van een platform dat grootschalige B2B-diensten beheert.

Of je nu B2B, B2C of beide runt - Magento kan het mogelijk maken zonder dat je een nieuw platform of extra niche-commerceplatforms hoeft te creëren.

Stel individuele productprijzen in voor verschillende landen/regio's (alleen beschikbaar in Shopify Advance- en Plus-abonnementen)

Stel individuele productprijzen in voor verschillende landen/regio's met een betaalde extensie.


Biedt meer dan 70 betalingsgateways bij het afrekenen. Betalingsgateways worden beheerd door betalingsdienstaanbieders zelf, niet door derden.

Biedt minder betalingsgateways, maar omvat de belangrijkste zoals PayPal, Amazon Payments, enzovoorts.

Conclusie: Magento's platform heeft een sterke reputatie op het gebied van flexibiliteit en schaalbaarheid. En het ondersteunen van complexe B2B-behoeften is de specialiteit van Magento. Hoewel Shopify gemakkelijk schaalbaar is, heb je waarschijnlijk de functionaliteiten van Shopify Plus nodig als je complexe B2B-behoeften hebt. Het is echter belangrijk om ook aan de betrouwbaarheid van opschaling te denken. Dat is de reden waarom trampolinegigant, Acon, besloot om van Magento naar Shopify Plus over te stappen.

Een goed voorbeeld hiervan is toen de Magento-site van Gymshark crashte tijdens de piekperiode voor elke winkelier: Black Friday. De site van Gymshark was acht uur lang down, een fout die Gymshark ongeveer £100.000 kostte. Je zult begrijpen dat Gymshark vervolgens besloot hun webshop te migreren naar Shopify Plus.

 

Shopify vs Magento: price and value

6. Prijs en waarde

Nu wordt het interessant: laten we het hebben over geld en waarde!

Het echte verschil tussen de twee platforms is dat Magento een zelfgehost platform is, terwijl Shopify een gehost platform is. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Om Magento te gebruiken, moet je je eigen webhosting, beveiliging, extensies en je webdomein vinden. Een gehost platform als Shopify regelt dit voor je. Het is inbegrepen in hun tarieven.

Magento kan goedkoper zijn voor degenen die genoeg technische kennis in huis hebben om zelf updates te regelen, webhosting te vinden, enz. Shopify is echter de betere oplossing voor verkopers die zich graag op hun bedrijf willen richten. Aangezien Shopify alle hosting en beveiliging beheert, kun je je concentreren op de dingen die er echt toe doen: je bedrijf.

Pro-tip: bereken vooraf de uiteindelijke projectprijs. Afhankelijk van het platform dat je kiest, kunnen deze prijzen aanzienlijk variëren. Bij Shopify zijn alle hosting- en beveiligingskosten inclusief, bij Magento niet.

Als je voor Magento kiest, moet je waarschijnlijk elke maand iemand betalen om hun beveiligingspatches bij te werken. Magento neemt dit niet in prijzen op, waardoor ze goedkoper lijken. Zodra je de extra kosten voor het bijwerken en onderhouden van je eigen webshop hebt toegevoegd, zul je waarschijnlijk zien dat je een stuk beter af bent met Shopify. 

Shopify

Magento

Shopify Basic ($29/maand).

Shopify ($79/maand).

Advanced Shopify ($299).

Basic Magento is gratis.


enterprise edition (begint bij $22.000/jaar).

Hosting is inbegrepen in de prijs.

Hosting is niet inbegrepen.

SiteGround’s tarieven voor gedeelde hosting.

Startup: $9,95/maand.

Grow Big: $19,95/ maand.

GoGeek: $29,95.

Security is inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen, kost je ongeveer $29-100 per maand.

Support is inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen.

Webdomein is inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen, kost je ongeveer $10 - $25 per jaar.

Inclusief SSL Certificate Cost.

Geen SSL-certificaat inbegrepen, maar wanneer je siteground-hosting selecteert, ontvang je dit gratis. Anders kost het je ergens tussen de $200 - $600 per jaar.


Apps en add-ons worden gereguleerd door Shopify, dit betekent dat de apps regelmatig worden bijgewerkt en voldoen aan de Shopify-normen. (sommige zijn gratis, maar je hebt waarschijnlijk enkele betaalde apps nodig om je webshop verder te optimaliseren).

Veel keuze aan apps en extensies in de Magento Marketplace ($0 - $2000). De meeste apps kosten je ongeveer $90. Als je je webshop met Facebook wilt integreren, betaalt je ongeveer $199. Met Shopify is dit gratis.


Bandbreedtevergoeding inbegrepen in de prijs.

Bandbreedtevergoeding niet inbegrepen in de prijs.

Conclusie: hoewel Shopify minder flexibel is dan Magento, kun je op basis van de prijs en de waarde beter voor Shopify kiezen.

ShopifyvsMagento-infographic-woolman-Welk e-commerceplatform past het best bij jouw ecommerce bedrijf

Klaar om je webshop naar Shopify te migreren?

Neem contact op of lees meer over onze migratie service