Hoe kies je de juiste eCommerce growth agency?

Hoe kies je de juiste agency

Als je wilt dat je eCommerce groeit, moet je zeker weten dat je partner agency weet wat ze doen. Het vinden van de juiste kan lastig zijn, maar er zijn bepaalde kenmerken waar je op kunt letten wanneer je verschillende kandidaten bekijkt.

Voordat je een contract ondertekent met een digitale partner, zorg er dan voor dat ze in ieder geval aan de volgende criteria voldoen:

Ze zijn gespecialiseerd in de wereld van de eCommerce

Binnen de eCommerce is het belangrijkste doel vrij eenvoudig: producten verkopen om geld te verdienen. Het hebben van de juiste partner die gespecialiseerd is in je vakgebied zal je daarbij helpen.

Een goede agency kent de ins en outs van het online verkopen van producten en diensten. Ze zijn bijvoorbeeld bekend met A/B-testen, klantenwerving, retargeting, geavanceerde e-mailautomatisering en eCommerce SEO.

Ze zijn transparant 

Als je niet zeker weet wat je digital agency met je gegevens doet, heb je waarschijnlijk de verkeerde partner gekozen. Transparantie is essentieel wanneer je met een agency werkt en je moet volledig op de hoogte zijn van wat er achter de schermen gebeurt.

Een gerenommeerde eCommerce growth agencyzal je volledige toegang tot je gegevens verlenen en uitleggen wat ze ermee doen. Zo weet je welke stappen er worden genomen om je bedrijf te helpen groeien.

Ze richten zich op de juiste statistieken

Zorg ervoor dat de agency zich op statistieken richt die relevant zijn voor jouw eCommerce-bedrijf. Zoals onder andere percentages van je website traffic, verkoopconversie, retouren en de gemiddelde bestelwaarde.

Je partner agency moet op al deze vragen duidelijke antwoorden geven en de mogelijkheid bieden om de gewenste resultaten te leveren.

Ze zullen jouw eigen groei ondersteunen

Een deskundige eCommerce growth agency helpt niet alleen je bedrijf te laten bloeien, maar zal je ook helpen om zelf succes te boeken. Een goede agency houdt niets achter. In plaats daarvan zullen ze hun kennis met je delen, zodat je ook zelf succesvol kunt zijn. 

Ze helpen je meer geld te verdienen

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn. Maar verrassend genoeg zullen digital agencies je misschien meer geld kosten als ze niet weten waar ze mee bezig zijn. Dus als je een partner hebt die weet wat er moet gebeuren, kun je geld blijven binnenhalen in plaats van die waardevolle centen te verliezen.

Daarom zijn wij er.

Waarom moet je toch voor Woolman kiezen, ook al is je eCommerce growth partner het beste wat je is overkomen sinds de uitvinding van knoflookbrood.

Of het nu gaat om app-ontwikkeling, Facebook-klantenwerving, contentcreatie, SEO of Google ads-expertise, bij ons vind je alles onder één dak. Bovendien maken we webshops waar je klanten dol op zullen zijn. Dus, hoe doen we dit? Door experts te zijn binnen ons vakgebied. 

Grote kennis van Shopify

Wij zijn Shopify-experts. Wij kennen het platform beter dan de inhoud van onze eigen zakken. Daarnaast hebben velen van ons jarenlange ervaring als merchants of eCommerce entrepreneurs.

Maar niet alleen dat: de meesten van ons hebben ook met andere eCommerce-platforms gewerkt. Dus wij kennen meer dan één kant van het verhaal.

We houden van data.

Yep. Wij zijn data-gedreven. We verspillen geen tijd aan gissen; we kijken naar de cijfers en handelen daarnaar.

We hebben zelfs onze eigen unieke dataservice gebouwd met merchants, waardoor we de mogelijkheid hebben te analyseren wat het beste werkt voor onze klanten. Deze datagerichte aanpak helpt ons ook om nieuwe kansen te verkennen en onze klanten te helpen hun bedrijf nóg meer te laten groeien.

We volgen en richten ons op de juiste statistieken

Onze focus ligt op langetermijnresultaten, of het nu gaat om klantenwerving, retentie of klantenloyaliteit. We volgen statistieken van aankoopgegevens van webshops en meten de ROI, niet van individuele acties, maar van totale prestaties.

Op maat gemaakte apps

Heb je er wel eens over nagedacht hoe handig het zou zijn om een app te hebben die je in al je zakelijke behoeften voorziet? Nou, dan ben je in het juiste gezelschap!  Ons Shopify app development team kan een op maat gemaakte app creëren die precies aan jouw wensen voldoet.

En je kunt het zo gek niet bedenken, dit team kan het!

We hebben kennis van SEO

We bieden complete eCommerce search engine optimization-diensten aan, waaronder uitgebreide site-audits, technische SEO, rapportage en copywriting. Onze eCommerce SEO kennis zal je helpen hoger te scoren in de Google-zoekresultaten en je verkoop- en conversiepercentages te verhogen

We voeren A/B-testen uit. Op alles. De hele tijd.

Er is niet één antwoord of oplossing. Daarom testen we, analyseren we en maken we altijd aanpassingen op basis hiervan.

We zijn er sterk van overtuigd dat we alleen door testen en implementeren echt de spijker op de kop kunnen slaan en de verkoop kunnen realiseren die jij nodig hebt.

We begrijpen klantacquisitie en retargeting beter dan de meesten

Het begrijpen van klantacquisitie en retargeting  zoals wij dat doen, is een must als je je eCommerce-bedrijf verder wilt ontwikkelen. Met onze hulp kun je nieuwe high-quality klanten en je bestaande klanten overtuigen om opnieuw bij je te kopen. En ook met grotere bedragen, door de customer lifetime value en de gemiddelde bestelwaarde te verhogen.

Zonder expertkennis is je publiek mogelijk te breed en van lage kwaliteit. Als gevolg hiervan kun je je marketinginspanningen niet personaliseren en je klanten niet betrekken. In plaats daarvan loop je het risico geld te verliezen.

Maar dat laten we je niet gebeuren. We zullen ervoor zorgen dat je in contact blijft met je klanten, ook nadat ze een aankoop hebben gedaan, zodat ze keer op keer terug zullen komen.

Wij zijn experts op het gebied van internationalisering en markttesten

Onze klanten zijn internationaal en streven ernaar om buiten hun landsgrenzen te groeien. Voor ons zijn het testen van nieuwe markten en internationale klantacquisities dagelijkse kost. Het wordt goed geïmplementeerd, is snel en efficiënt: over een paar weken zullen we zien of er potentieel is op de nieuwe markt of niet.

We zijn 100% transparant

We verbergen je cijfers niet. In tegendeel, we delen alles met je, zodat je precies weet hoe je bedrijf ervoor staat.

Bovendien zijn wij van mening dat je als bedrijfseigenaar ook eigenaar moet zijn van je gegevens. Daarom raden we je aan om volledig eigenaar te zijn van al je advertentieaccounts: we vragen je alleen om toegang tot deze accounts.

Op die manier kun je, als je ooit besluit van agency te veranderen, al je gegevens meenemen.

Daarnaast toveren we niet alleen met je gegevens, maar leren we je ook hoe je dat zelf kunt doen! We houden je hand vast tijdens het hele proces. En wanneer je tijd is gekomen om uit te vliegen, laten we je voorzichtig los met het volste vertrouwen dat je je bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen.

Ben je op zoek naar een digitale partner die gespecialiseerd in in eCommerce-groei? 

Neem contact op

 

GESCHREVEN DOOR JENNI REHN, CONTENT PRODUCER, WOOLMAN OY